Škrniclova Jesenska Mineštra

Temperature zunaj so skrajno primerne za eno krepko mineštro, s katero se bomo dobro ogreli, predvsem zahvaljujoč našim začimbam. Poleg začimb se v naši mineštri skriva še mešanica sezonske zelenjave ter leče in fižola.

 

 

Sestavine

 

 

 

PREDPRIPRAVA

Azuki fižol namočimo čez noč, lečo pa lahko samo nekaj ur pred kuhanjem.

Priprava

 

 

Pripravimo zmes za žličnike. Ločimo 2 beljaka in ju penasto vmešamo. Nato vmešamo še en rumenjak. Dodajamo pirin zdrob, odvisno od velikosti jajca in količine beljaka, približno 60-80 g. Vmes dodamo tudi malo soli in žličko olivnega olja. Masa mora biti kompaktna, vendar ne preveč trda in zbita.

 

 

Operemo, olupimo in narežemo korenje, bučo in ohrovt. Zakuhamo 1,3 dcl vode, ki smo ji dodali jušno osnovo.
Segrejemo posodo, dodamo nekaj olivnega olja na katerem nekaj minut pražimo korenje in bučo. Nato zalijemo z jušno osnovo in dodamo azuki fižol, premešamo.
Čez  5 minut oblikujemo žličnike in jih polagamo v vodo. Nato dodamo še brstični ohrovt in lečo.

 

 

Čez 15 minut dodamo še začimbe, dobro premešamo in kuhamo še 5 minut.
Naša mineštra je pripravljena za serviranje.  

 

 

Video vodič

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

hitro kosilo jesenska hrana kosilo veganski recepti vegansko zdravi recepti