Zelenjavna Mineštra Z Ješprenjem

Zelenjavna Mineštra Z Ješprenjem

Januarja skoraj po pravilu sledi bolj lahka in zdrava hrana, saj decembra hitro znamo pretiravati z dobrotami in se prepustiti nezdravim navadam. Začenjamo z odlično mineštro z ješprenjem in azuki fižolom ter mešano zelenjavo.      Sestavine za 4 osebe   60 g ješprenja 60 g azuki fižola  2 krompirja 2 korenja poljubna količina ohrovta 2-3 žlice paradižnika v kosih olivno olje ...
(0)
Kisla Repa S Čičerikinimi Kroglicami

Kisla Repa S Čičerikinimi Kroglicami

December hitro postane čas, ko se prepustimo sladkim in manj zdravim razvadam. Ker podpiram ravnotežje, si tudi v decembru privoščimo vmes kakšen bolj zdrav in blagodejen obrok za naše želodčke in črevesje. :)      Sestavine   kisla repa  korenje brstični ohrovt cimet   Čičerikine kroglice ali falafel 200 g čičerike 50 g rdeče leče himalajska sol 1 mala rdeča...
(0)
Juha Iz Cvetače In Gomoljne Zelene

Juha Iz Cvetače In Gomoljne Zelene

Najraje pripravljam kremne juhe, predvsem pa veganske. Brez nepotrebnega dodajanja smetane, masla ali karkoli drugega mlečnega. Zelenjava, predvsem  cvetača in podobno, dajejo odlično kremno konsistenco in okus.    Sestavine   polovica cvetače (cca 400 g) manj kot polovica gomoljne zelene (cca 170-200 g) 2 šalotki 800 ml vode (s 600 ml zalijemo, preostalih 200 ml dodajamo potem pri miksanju) kumina v...
(0)
Rdeči Riž Z Lečo In Cvetačnim Pirejem

Rdeči Riž Z Lečo In Cvetačnim Pirejem

Ob kombinaciji riža z lečo se najprej spomnim na ayurvedski kitchari, vendar sem tema sestavinama tokrat dodala cvetačni pire in lososa. Če izpustite lososa, dobite veganski obrok.      Sestavine   100 g rdečega riža 100 g rdeče leče trije stroki česna zelenjavna jušna osnova polovica cvetače  kokosovo mleko voda losos (po želji) himalajska sol     Priprava   Lečo namakamo...
(0)