Rožičevo Pecivo Z Ajdovo Kašo

Po daljšem času zopet nekaj malce bolj sladkega. Hitro, preprosto in okusno pecivo z ajdovo kašo, rožičem in jabolki. Idealna za katerikoli dan v tednu. :)

 

 

Sestavine (premer pekača 26 cm, primerno tudi za min 22 cm)

 

 

 

Priprava

 

Zavremo vodo, rahlo solimo in kuhamo splaknjeno ajdovo kašo 10 min. Odcedimo in ohladimo.
V skledi ločimo rumenjake in beljake. 30 g sladkorja damo v beljake, 30 v rumenjake. Rumenjake penasto vmešamo, da se sladkor raztopi. Dodamo kokosovo olje ter dobro premešamo.
V skledo dodamo ajdovo kašo in dva naribana jabolka. Dobro premešamo.

 

 

V posodi zmešamo moko, rožič, cimet in pecilni prašek. Vse skupaj presejemo v že pripravljeno mešanicvo ajde in jabolk.
Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov, ki smo ga predhodno stepali.

 

 

Prelijemo v pekač in pečemo 25-30 minut na 180 stopinj.
Pustimo da se dobro ohladi nato okrasimo s kokosovo smetano, konopljinimi semeni in lešniki.

 

 

Video vodič

 


Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

ajda domače pecivo happy seed preprosto pecivo sladica zdravi recepti