Riž S Cimetom In Rjavo Lečo

Leča je odličen ter obenem poceni vir beljakovin in tudi železa vsebuje kar dvakrat več kot druge stročnice, zato je koristna proti slabokrvnosti.

Pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, saj visoka vsebnost vlaknin preprečuje hitre skoke ravni krvnega sladkorja po obroku, zaradi česar je odlična hrana za bolnike s sladkorno boleznijo.

Leča je hranilno in bogato živilo z malo kalorijami, zaradi česar je idealna dietna hrana. Vsebuje tudi veliko vlaknin, katere pospešujejo prebavo.

 


Basmati riž z rjavo lečo

 

 

Sestavine

 

Basmati riž z rjavo lečo - sestavine

 

Priprava

 

Lečo pred uporabo sperite in jo v vodi namakajte nekaj ur (ali čez noč).

Nato jo kuhajte približno 20 minut in odcedite. V ponev dodajte 2 žlici olivnega olja in narezano čebulo ter počakajte, da postekleni.

Nato dodajte česen. V ponev dodajte riž ter prepražite, da porjavi. Nato dodajte vse sestavine razen peteršilja in orehov.

Dolijte vodo in kuhajte, da riž postane mehak. Na koncu vmešajte še lečo, okrasite s peteršiljem in orehi.

 

Riž z rjavo lečo in orehi

 

Za recept smo uporabili naslednje izdelke