Preprosto Ajdovo Pecivo Z Jabolki In Hruškami

Veste katera peciva so najboljša? Tista, ki so hitro narejena in predvsem zelo preprosta. Če malo pobrskamo po omarah, ko se želimo za vikend razvajati s čim bolj sladkim, lahko s preprostimi sestavinami ustvarimo okusno lahko sladico.

 

 

Sestavine

 

 

 

Priprava

 

Narežemo 2 jabolki in hruški. Dodamo žličko cimeta, 20 g (2 žlici) kokosovega sladkorja in pokapamo z nekaj kapljicami limone. Dobro premešamo in damo na stran. Prižgemo pečico na 180 stopinj.

 

 

V posodo »ubijemo« jajca, pričnemo z miksanjem in postopoma dodamo 80 g sladkorja, nato nekaj minut miksamo na najvišji hitrosti.
Nato dodamo mandljevo mleko in kokosovo olje ter dobro (ročno) premešamo. Postopoma vmešamo presejano moko. Masa ne sme biti pregosta ali preredka. Po potrebi dodamo še malo tekočine ali pa moke.

 

 

Na koncu dodamo mešanico jabolk in hrušk, ki jih dobro vmešamo. V pekač položimo peki papir in preložimo maso. Pečemo 25 minut na 180 stopinj. Poleg se odlično poda kokosova smetana.  

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke