Ajdovi Rezanci Z Bučo in Pestom Za Dva

Enostavno in okusno kosilo v samo pol ure. Testenine nam velikokrat pustijo težo a brez skrbi, če boste izbrali ajdove rezance. Domač pesto pa je pika na I.

 

 

Sestavine

Za pesto

  • 35 g mandljev
  • 30 g orehov
  • 5 žlic olivnega olja
  • 10 g bazilike
  • 50 g rukole (30 + 20)


 

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučo operemo, olupimo in narežemo na manjše kose. Položimo jih na peki papir in pečemo 15-20 minut. Vmes 1x premešamo.


 

Med tem, ko se buča peče, pripravimo pesto.
Na par kapljicah olivnega olja 2-3 minute pražimo orehe in mandlje – vmes večkrat premešamo. Preložimo v sekljalnik, dodamo 1 žlico olivnega olja in zmeljemo. Dodamo baziliko in 30 g rukole, malo himalajske soli in 2 žlici olivnega olja. Dobro zmeljemo. Pustimo na strani.


 

Zavremo vodo v kateri dobre 4 minute kuhamo ajdove rezance. Vmes solimo. Ko so testenine kuhane, vzamemo par žlic vode in jo dodamo pestu. Znova premiksamo in pesto je pripravljen.
Rezance precedimo, preložimo v ponvo, dodamo pečeno bučo in pesto, ter dobro premešamo. Grejemo slabo minuto, nato serviramo. Čez testenine postrežemo še rukolo.



Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke